Sunday, April 17, 2011

Chinese again! No! It is Yanbian! 中華2!?ではなく、延辺料理





Chinese again!? Yeah, why not! But this time we (me and my foodie buddies) had Northeastern Chinese cuisine. Chinese!? I don't know because it can be Korean since Yanbian is an area of China with a large Korean minority.
The cuisine has a big Manchu influence with a Korean touch. I am not a historian so please check out the Wikipedia!


I don't know the details either but I do know the food was AMAZING!!!
We had mutton sticks, beef sticks, amazing chicken wings, fantastic stir-fried celery dish  and sweet-sour pork! The mutton was amazingly soft, full of flavors and 150yen. They also have dog food, NOT! Dog meat on the menu if you want.

Where did I go!? Shimanouchi, Nipponbashi!

故郷 羊肉串店 Kokyo Youniku Kushiten (Hometown / Mutton Skewers Shop)
06-6214-5548 (You need to make a reservation, very popular restaurant!)

If you are not familiar with the Shimanouchi area of Nipponbashi, it is the deepest Korea town in Osaka. There are so many Koreans but also Chinese, Brazilians, Peruvians, Filipinos, and people from many other countries. Very lively district. The signs look like Japanese because of  Kanji but they are all Chinese! I cannot read them. All this time I wanted to go to Shimanouchi to dine, but I was not comfortable going there because I couldn't read the signs. I missed out big time. Do yourselves a favor and GO!

延辺料理を食べてきました。中華なのに中華でない。
延辺とは
。すいません。あまり詳しくはありません。
料理は、満州の料理と韓国料理を混ぜて2で割ったようなかんじです。
よくはわかりませんが、むっちゃ美味しかったです。
串にさしたマトン(信じられないやわらかさと美味しさ)やら牛肉やら酢豚などをいただきました。セロリ炒めの美味しかったこと!ぜひ食べてくださいね!ちなみに犬肉もいただけます☆


故郷 羊肉串店 
06-6214-5548 (予約しないとかなり待つことになります。)

場所は日本橋の島之内、大阪の一番ディープなコリアタウンです。コリアタウンといってもこのあたりには、たくさんの韓国人、中国人、ブラジル人、ペルー人、フィリピン人などなど、たくさんの外国人の方々が住んでいて、面白いものがいっぱい食べられます。看板はハングルや中国語なので私には読めないですが、読める人ならもっと楽しいだろうなと思います。
なぜ、今まで食べ歩かなかったのかと悔やまれるエリアでした。
とにかくかなりお勧めエリアです、ぜひ!

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