Wednesday, April 6, 2011

Carbonara カルボナーラ


For me, making carbonara is like making cupnoodles. if you have boiling water in a pot, you just need 5 minutes, which is pasta cooking time.
Minimum ingredients are
A whole egg
Salt & Black pepper
Garlic
Parmigiano Reggiano or Pecorino Romano!

We always keep 1kg of either cheese in the fridge.
Too expensive!? NO!!! If you buy from "Hi Shokuzaishitsu",
http://www.rakuten.ne.jp/gold/hi-syokuzaishitu/

1kg is less than 3000yen! If you buy that Kraft thing, 80g is 350yen. Aged for 2 years, the real Parmigiano Reggiano is cheaper than Kraft!

You mix the egg, pepper, and grated cheese in a bowl, while you slowly fry garlic in a pan. You can add bacon or pancetta, any veggies you want here. I recommend zucchini. But usually I basically just chop and put whatever veggies I have in the fridge. Add the cooked pasta to the pan and turn off the heat.
Add the egg mixture and stir it really well.

This is my favorite comfort food, I hope it becomes yours, too.


カルボナーラは、私にとって、カップラーメンに等しい食べ物。お湯さえ湧いていれば、ものの五分で出来てしまう。
必要最小限のものは、


黒胡椒
パルメジャーノレッジャーノまたは、ペコリーノロマーノ
ニンニク
だけ。ウチの冷蔵庫には最低でも、一キロずつのチーズがある。
ハイ食材室
http://www.rakuten.ne.jp/gold/hi-syokuzaishitu/
の送料無料の日にまとめて買うようにしている。
卵全卵に、チーズを削り、黒胡椒を挽き、まぜるだけ。
ニンニクをみじんにして、ゆっくりオリーブ油でいためたら、茹で上がったパスタをいれ、乳化させ、火を止めて卵液をいれてまぜる。
できあがり。
もちろん、パンチェッタやベーコンをいれてもいいが、わたしはよく、冷蔵庫のクズ野菜を細かく切っていれる。ズッキーニが1番おいしいかも。お試しあれ。

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